Sivut

perjantai 9. maaliskuuta 2012

Kakkutalkoot

Terveiset täältä kakkutehtaalta! Huomenna olisi tarkoitus juhlia meidän neidin kolmevuotissynttäreitä himppusen etukäteen, koska ollaan ens viikolla oikeiden juhlien aikaan reissussa. Se tietää sitä, että tänään meillä leivotaan, leivotaan ja leivotaan! Usein synttäreiden alla iskee pieni synttäristressi kaiken leipomisen kanssa, mutta nyt on ollut muuten niin stressaava päivä, että illan leivontaurakka tuntuu lähinnä taikinaterapialta :)

Toisenlaista terapiaa sain pari viikkoa sitten, kun olin Joensuussa järjestämässä rakkaalle ystävälle vauvakutsuja. Vean syntymän jälkeen meillä on kaveripiirissä tullut näistä tapa. EIkä haittaa yhtään! Vauvat on ihania ja mikäpä sen parempi syy kokoontua yhteen ympäri Suomen ja nauttia saunasta, herkuista, yhdessäolosta ja tietysti tulevan äidin piloille hemmottelusta :)

Tällä kertaa päätin ottaa "härkää sarvista" ja kyhätä tulevalle pienelle lahjaksi vaippakakun, jollaisia olen joissakin blogeissa aikaisemmin nähnyt. Näihin on varmastimonenlaisia ohjeita ja netti pullollaan mitä upeampia kuvia, mutta laitan nyt tähän kuitenkin näkyviin oman versioni toteutuksesta.


Tiedossa on, että tuleva pikkuinen on sukupuolta "poika", joten väriksi muotoutui luonnollisestikin hempeä vaaleansininen...

Koko hommahan alkoi tietysti kierroksella kaupoissa ja vauvatarvikkeiden hypistelyllä hyllyjen välissä. Olisin voinut ostaa kaiken! Piti oikeasti pitää näppinsä kurissa ettei osta aivan liikaa kaikenlaista ihanaa!!! Tarjontaa oli valtavasti! Muutama ylimääräinen tutti tarttui mukaan... Saapa nähdä kenen kakkua koristellaan seuraavaksi :)

Päädyin rakentamaan kakun ihan vain yksinkertaisesti talouspaperirullan hylsyn ympärille. Shampanjapullo olisi kanssa kuulostanut aika ihanalta yllätykseltä, mutta tähän hätään en sitä nyt sitten alkanut hankkimaan. Vaippoja ostin kahden kokoisia, ja hieputin niistä pieniä rullia, jotka sidoin ensin kiinni valkoisella narulla, ja sitten kokosin samaa narua apuna käyttäen rullat keskustan ympärille.


Lopuksi "kuorrutin" alimman kerroksen vauvan lakanalla ja sidoin lakanan kiinni paksulla kangasnauhalla. 


Toinen ja kolmas kerros syntyivät samaan tyyliin. Koska talouspaperirullan hysy on aika matala, sidoin hylsyn sisälle vielä soman Mailegin pupun "jatkeeksi". Pupu sai toimia tukirankana kolmannelle kerrokselle, ja myöhemmin sitten unileluna pienelle. Koristeiksi sidoin kakkuun tutteja, purulelun, tossut, tuttipullon ja kaikenlaista muuta mukavaa.


Hintaa tällaiselle ihanuudelle kertyy yllättävän paljon, joten suosittelen tätä tehtäväksi vaikka isommallakin porukalla. Silloin vain mielikuvitus on rajana koristeluissakin :) Olisi ollut ihana taitella esim. ruusuja vastasyntyneen sukista tai piilotella vaippojen väliin potkupukuja "täytteeksi". Koko komeus sitten vain tarjottimella sellofaaniin, ja ihan varmasti jokaista äitiä ilahduttava lahja on valmis!


Mutta nyt me käydään kakkujen kimppuun... palataan!

4 kommenttia:

 1. Ihana ihana ihana!!! Olet ihan superhuippu kun jaksoit tälläsen ihanuuden rakentaa! Tuleva mamma on iki-onnellinen ;D

  VastaaPoista
 2. Ihana vaippakakku,kaikkine suloisine ylläreineen.Varmasti oli saajalle mieluinen <3.

  Oikein huippukivoja 3v-kekkereitä teille :D!

  Ps.Blogissani on arvonta meneillään,jos haluat osallistua :).Palkintoina vähän hemmottelua ja leivontaa...

  VastaaPoista
 3. Upea! Musta on ihanaa, että nää vauvakutsut on tulleet myös Suomeen. Toiset haukkuvat kaupalliseksi jenkkihössötykseksi, mutta juhlathan voi tehdä just sellaiseksi kuin haluaa. Pääasiahan on tulevan äidin hemmottelu. Tuon lahjan saajan täytyy olla todella onnekas! :)

  VastaaPoista